SKUPINA

SKUPINA

Ideja o nastanku navijaškega kluba Borussie Dortmund na slovenskem se je pričela že krepko pred ustanovitvijo leta 2013.Vse skupaj se je zares pričelo odvijati ob jubilejni stoletnici našega ljubega Ballspielvereina proti Realu. Takrat se je s Ptuja v Dortmund odpravil kombi slovenskih navijačev. To je bil prvi 'organiziran' izlet v nogometno prestolnico. V veliko pomoč pri spoznavanju 'neodkritih' navijačev Borussie so nam bila razna družabna omrežja in internet, ki je skrajšal razdalje in nas zbližal, povezal.

Matija in Niko sta bila med tem aktivna in se v lastni režiji večkrat odpravila na tekme naše Borussie. Sam sem se zgodbi o rumeno-črni ljubezni pridružil šele 2011, takrat smo se z zgoraj omenjenima članoma odpravili na 'zabavo' ob osvojitvi titule. Nepozabno doživetje, ki nam ga lahko samo še demenca vzame… Po tej neverjetni poti smo seveda ostali v stiku in nekako se je začela kuhati ideja o ustanovitvi navijaškega kluba najboljše nemške ekipe, in seveda počasi, ampak zares počasi smo se tudi lotili tega projekta. Še preden smo se lotili birokratskih zadev (pisanja statuta, oblikovanja logotipa in ostalih podrobnostih društva), smo se še večkrat srečali.

V soboto 18. maja 2013 se je osem gorečih navijačev Borussie Dortmund zbralo na Hajdini v Baru Kavalo in ustanovilo Klub navijačev Borussia Dortmund Slovenija. Prvi klubski dogodek je sledil že teden dni kasneje, to je bil organiziran ogled finala Lige prvakov, med drugim nas je prišla posneti tudi novinarska ekipa s Planet TV-ja. Še pred finalom pa so na spletni strani Siol-a objavili članek z naslovom: 'Echte Liebe ne pozna kilometrine', ki seveda govori o našem društvu. Le-to je bilo seveda zelo dobrodošlo, saj smo s tem opozorili nase in si kasneje tudi prislužili povabilo na turnir navijaških klubov na Viru pri Domžalah.
<